Flory Nails

Acesta este blogul meu de manichiura, unde puteti gasi modele create de mine, pe unghii naturale

Ingrijirea corecta a unghiilor

Procesul de îngrijire corectă a unghiilor începe chiar înainte de a le tăia. În acest sens, este indicat ca unghiile să fie ţinute într-o soluţie de săpun pentru a le înmuia, evitând astfel apariţia fisurilor sau exfolierea lamei unghiale.

Pentru scurtarea unghiilor, este de preferat pilirea, şi nu tăierea lor. De obicei, forma preferată este cea cu colţurile rotunjite, care face degetele să pară lungi, suple, dar care favorizează agăţarea şi ruperea unghiilor. În cazul unghiilor cu tendinţe de încarnare (mai ales la degetul mare de la picioare), este recomandat să fie lăsate colţurile netăiate, chiar mai lungi decât partea centrală.

O atenţie deosebită trebuie s-o acorzi şi hidratării unghiilor. Astfel, seara, după ce ai ţinut unghiile în apă călduţă 10-20 minute, aplică un strat generos de cremă sau de balsam pentru unghii şi apoi acoperă-le cu mănuşi sau cu şosete de bumbac.

De ce este indicat lacul de unghii?

După ce ţi-ai curăţat unghiile este indicat să aplici lac de unghii, pentru a conferi luciu şi a proteja unghia. Lacul de unghii nu este nociv pentru lama unghială, din contră, limitează pierderea de apă (deshidratarea acesteia) şi previne contactul cu detergenţii

Anunțuri

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: